top of page
Yazarın fotoğrafıWatermelon

Su Arıtma Nedir?

Günümüzde yaşam kaynağımız olan güvenli ve temiz suya erişmek güç bir hale gelmiştir. Küreselleşen sanayi toplumunda temiz su kaynaklarının giderek tükenmesi su arıtma ihtiyacını doğurmuştur. Bu ihtiyaç ile beraber hızlı ve yapay tekniklerle su arıtımı temini yolları bulunmuştur. Güvenilir suya ulaşma ihtiyacı ise su arıtma sistemlerinin kullanılmasını yaygınlaştırmaktadır.


Su arıtma, insan tüketimi veya endüstriyel kullanım için yeterince saf içme suyu üretmek amacıyla kirletici maddelerin, biyolojik kirleticilerin ham sudan uzaklaştırılması işlemidir. Asılı partiküller, parazitler, bakteriler, algler, virüsler ve mantarlar gibi biyolojik kirletici maddelerin konsantrasyonunu azaltır. Yaşam kaynağımız olan suyun içme ve kullanma amaçlı hazırlanmasını sağlar. Suyun kokusunu, tadını ve görünümünü iyileştirmek için uzaklaştırılır.


İnsan sağlığını koruyan, güvenilir, temiz suya erişmek su arıtma cihazları ile mümkündür. Çeşitli ve son teknoloji arıtma cihazları sayesinde suyun içilebilir, lezzetli ve güvenilir hale getirilmesi mümkündür.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page